Veelgestelde vragen | Sitemap | Contact

Maximale hypotheek

Bereken uw maximale hypotheek
Bruto Jaarinkomen
Bruto Jaarinkomen Partner
aanwijzer Startpagina » Informatie » BKR Begrippenlijst » BKR begrippen A » AFM

AFM

De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Haar streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

Wat doet de AFM?
De AFM controleert ondernemingen die actief zijn in sparen, lenen, beleggen, pensioenen en verzekeren. De AFM let op het gedrag van die financiële ondernemingen. Bijvoorbeeld of ze consumenten goed behandelen.

Ondernemingen moeten klanten goed informeren over de financiële producten en diensten die ze aanbieden. De AFM let er op dat iedereen zich houdt aan de wetten en regels die gelden voor financiële ondernemingen en consumenten. Bovendien geeft de AFM het ministerie van Financiën adviezen over nieuwe wetten en regels.

De AFM heeft drie doelen:

  • De AFM probeert de toegang tot de financiële markten zo goed mogelijk te maken. De AFM geeft daarom begrijpelijke informatie aan consumenten over financiële ondernemingen en producten.
  • De AFM zorgt ervoor dat de financiële markten zo goed mogelijk kunnen functioneren.
  • De AFM ervoor zorgt dat iedereen vertrouwen kan hebben in de financiële markten.

Afsluitprovisie
De afsluitprovisie wordt door de bank in rekening gebracht bij het afsluiten van een hypotheek. Dit varieert van 1% t/m 1,5%, afhankelijk van de hypotheek- geldverstrekker.